Middagar med Maya

Middagar med Maya

Innehåll

Middagstips med bilder och recept från egna köket...

Smaksatt grädde

DessertPosted by Maya Mon, November 08, 2010 14:53:00

Idag har jag fått erbjudande från Smartson och Arla att delta i ett test av Arlas nya smaksatta grädde - jordgubb eller choklad.

Eftersom jag älskar att laga mat, baka och göra desserter tackade jag genast ja till detta erbjudande och vill även tipsa om det här...

Grädden fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt - kanske inte det smalaste alternativet, men helt ärligt - när man ska äta en dessert... vill man tänka på kalorierna då?

Chokladgrädden är helt slät och jordgubbsgrädden innehåller små jordgubbsbitar. Fetthalten är 27% och vispas lätt upp till önskad konsistens och hållbarheten är densamma som vanlig vispgrädde...

Det är stjärnkonditorn Conrad Tyrsén som tagit fram smakerna på uppdrag av Arla och han har även tagit fram några "smakkompisar" som ska passa extra bra ihop med choklad- & jordgubbsgrädden.

Jag ser fram mot att få prova dessa smaker och har redan funderat ut lite spännande saker jag kan använda dem till...

  • Comments(0)//middagar.loveeatpray.com/#post16

Himmelsk chokladmousse

DessertPosted by Maya Fri, June 04, 2010 01:16:21

Det har varit lite dåligt med recept här inne ett tag nu, men jag ska bättra mig. Nu vet jag i och för sig inte om det är någon annan än jag själv som tittar här för inspiration - men ett kom-i-håg för mig själv är nog så viktigt... och för att citera min favorit:

"Om man inte vet vart man ska, är det ingen idé att skynda sig. Man vet ju ändå inte när man är framme." A A Milne (Nalle Puh)

Nåja, idag bjuder jag på en chokladmousse som är så god att man nästan hör "halleluja-körer" sjunga när smaklökarna gör sig bekant med smakerna.

375 g mörk choklad (65% kakaohalt)

125 g osaltat smör

8 st äggulor

10 st äggvitor

120 g socker

3/4 tsk stjärnanis

Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret.

Vispa upp äggulan med 50 g av sockret och finmald/mortlad stjärnanis tills det tjocknar.

Vispa äggvitan och det resterande sockret till ett hårt skum.

När chokladen och smöret smält, ta bort från värmen och tillsätt äggulesmeten.

Vänd försiktigt i äggvitan.

Häll smeten i lämplig skål eller formar och låt stelna i kylen, minst 4 timmar - helst över natten. Dekorera på trevligt sätt vid servering och njut!!

Det går även utmärkt att frysa in chokladmoussen, då det blir ganska mycket - perfekt att ha när man får oväntat besök och lite lyxigt att bjuda på.

  • Comments(0)//middagar.loveeatpray.com/#post11