Middagar med Maya

Middagar med Maya

Innehåll

Middagstips med bilder och recept från egna köket...

Mos speciale

VegetarisktPosted by Maya Mon, July 19, 2010 19:03:57

Nu har jag varit så där vansinnigt dålig på att skriva igen. Det hjälper inte att lova bot och bättring - särskilt inte när jag inte får äta riktigt vad som helst själv, eftersom jag är på diet. Gissa om det var jobbigt när man stod och gjorde en massiv bröllopstårta i helgen att inte få smaka själv eller testa allt. Självklart var jag tvungen att ta små smakprover av fyllningarna för att se att smaken var rätt, men ingen stor skål med chokladmousse eller hel tårtbit. Jag fick göra den, leverera den och åka hem och äta yoghurt med färska jordgubbar...

Men idag ska vi göra ett vegetariskt tillbehör bestående av ett potatis-, blomkål- och broccolimos. Passar utmärkt till fisk eller en grillad köttbit eller kanske välkryddad kycklingfilé.

Du behöver:

Lika delar färsk blomkål, potatis (helst inte färskpotatis) och färsk broccoli.

En liten klick smör/margarin

1-2 ägg

Salt & peppar

Citronjuice

Dela blomkålen och broccolin och lägg i en gryta tillsammans med skalad potatis och välsaltat vatten. Låt koka tills allt är mjukt. Om potatisarna är stora är det en bra idé att dela dem lite så inte de andra grönsakerna blir överkokta och mosiga innan allt är klart.

När alla grönsaker är färdigkokta häller du av vattnet och låter det ånga av lite. Sen beror det på hur mycket du gjort om du ska mosa med gaffel, mosstampare eller om du vill använda elvisp. Mosa sönder grönsakerna lite och lägg i en klick smör samt salt och peppar, fortsätt sen mosa tills det har en fin textur och blanda i 1-2 ägg och rör runt. Smaka av och krydda eventuellt lite ytterligare innan du har i lite citronjuice för den där speciella lilla twisten som gör det hela lite extra gott.

  • Comments(1)//middagar.loveeatpray.com/#post12