Middagar med Maya

Middagar med Maya

Innehåll

Middagstips med bilder och recept från egna köket...

Potatis- & löksoppa

VegetarisktPosted by Maya Thu, April 29, 2010 14:10:48

Kvällens middag består av soppa och färskt bröd. Jag hoppas kunna få in en bild här senare, men det har varit lite problem med kommunikationen mellan kamera och dator - därav avsaknad av bilder.

Igen kommer jag använda kalvfond, men är man vegan och vågar vägra kött så får man välja ett mer vegetariskt alternativ exempelvis grönsaksfond, det blir i sanningens namn inte lika gott i den här rätten, men vill man inte så vill man inte...

Du behöver:

Potatis, så mycket du själv önskar. Jag älskar potatis och tar därför många.

1 purjolök, skivad

1-2 gul lök, skivad

Gräslök, klippt

Kalvfond

Vatten

3 dl grädde (riktig - inget sånt där fettsnålt alternativ)

Smör/Margarin

Salt & Peppar

Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Hetta upp en lämpligt stor gryta och ha i matfett för att bryna potatisskivorna innan du slänger i den gula löken du skivat och låter den svettas lite med potatisen. Salta och peppra något. Häll på vatten och buljongen och lägg i den skivade purjolöken. Låt koka tills potatisen är klar.

Smaka av och salta ev ytterligare. Denna soppa kan serveras slät/mixad eller med bitar och jag brukar välja det senare så jag "mosar" bara runt lite med en sked för att dela potatisskivorna något, innan jag häller i grädden och låter soppan koka upp snabbt. Nu är allt klart och det är bara att strö över klippt gräslök och servera med färskt bröd.

Enkelt, billigt men framför allt... gott!

  • Comments(0)//middagar.loveeatpray.com/#post9