Middagar med Maya

Middagar med Maya

Innehåll

Middagstips med bilder och recept från egna köket...

Muffins med äpple & kanel

BakstugaPosted by Maya Mon, March 28, 2011 20:51:33

Jag lagar mat nästan varje dag, men ändå är det lättare att lägga upp recept på det jag bakar... kanske för att bakning är mer kemi och exakt mått än matlagningen är, som för mig bygger mer på känsla.

Idag bakade jag muffins med äpple & kanelsmak. När man har en man som är ett riktigt kakmonster måste man se till att det finns nåt att mumsa på, så förutom muffins har jag gjort småkakor... brysselkexdeg som jag bakat in en chokladkola (typ Center) i för att få en spröd, härlig kaka med en seg kolafyllning.

MEN nu till mina muffins... Du behöver följande:

2 ägg

75 g smör

1 dl mjölk

2,5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Äppelmos till fyllning

Kanel & socker till garnering

Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner det i äggblandningen. Smält smöret och blanda det med mjölken och rör ner det i smeten. Klicka i smet i formar av valfri storlek (ca 3/4 av formen ska fyllas). Fyll en spritspåse med äppelmos och tryck ner en klick i mitten av varje muffin. Strö över kanel och lite socker. Grädda i mitten av ugnen på 175'C, tills de fått fin färg.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.